Loading
X
Bizi Hemen Arayın 0534 960 27 78| info@nutrist.com.tr
Gebe - Emziren Sağlığı 20 Kasım 2013
Hamilelikte Süt Tüketiminin Önemi

Süt ve süt ürünleri başlıca kalsiyum, fosfor, sodyum, magnezyum, potasyum gibi mineraller ile A vitamini, B12 vitamini, B2 vitamini (Riboflavin) içermektedir. Süt ve süt ürünlerinin yetersiz olduğu vitaminler ve mineralleri ise başlıca C vitamini, B1 vitamini (Tiamin) ile demir, bakır mineralleridir.

Hamilelik döneminde günlük olarak 3 su bardağı süt ve yoğurt tüketmek, bununla birlikte 2 dilim peynir çeşitleri, yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı besinlerden oluşan bir beslenme programı takip etmek vücuda yeterli vitamin ve mineral alınmasını sağlayacaktır. Süt ve ürünlerinin doymuş yağ içerikleri yüksektir ve bu nedenle özellikle gebelik süresince hızlı kilo alan ya da gebelik öncesi kilosu fazla olan kişiler için yarım yağlı ya da yağsız tüketimi uygundur. Buna alternatif olarak az yağlı süt tüketerek beslenmede oluşan yağ alımı açığını ceviz, fındık, badem, fıstık vb. faydalı yağ içeren kuruyemişler ile karşılamakta mümkündür. Fakat, anne adayında zayıflık söz konusu ise bu durumda tam yağlı süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi daha uygundur.

Süt şekeri olan laktoza bazı kişilerde duyarlılık bulunmakta olup gaz, şişkinlik, ishal gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Bu durumda laktozsuz süt, yoğurt, olgunlaşmış peynirler laktoz içerikleri daha az olduğundan vücut tarafından rahatça sindirilebilirler. Hiçbir şekilde bu besinleri tüketemeyen hamileler için mutlaka kalsiyum desteği verilmelidir. Kalsiyumun diğer kaynakları dereotu, maydanoz, ıspanak, roka, kivi gibi besinler olup hamilelik döneminde vücudun ihtiyacını karşılamak için tek başlarına yeterli olmaz.

 

Diyetisyenlerimizden randevu almak için tıklayınız.

 

UYARI: Bu makale yalnızca bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy
Nutrist - Diyetisyen İstanbul Şişli Fulya Beşiktaş Mecidiyeköy Whatsapp
0534 960 27 78
Bize Hemen Ulaşın
1